19 svi 2023
Iskustva s terena

Općina Poličnik: Uspješan pilot projekt katastarske izmjere

19.05.2023.

Nova katastarska izmjera je jedan od najvažnijih i temeljnih pozitivnih promjena na prostorima JLS-a i RH u cjelini. Ovo je pokazatelj kako zajedničkim naporima i izvrsnom suradnjom Državne geodetske uprave i općine Poličnik nova katastarska izmjera može učiniti više i stvoriti nove vrijednosti za bolje sutra.

01 lip 2023
Iskustva s terena

Grad Virovitica: Provedene katastarske izmjere i usklađenje podataka donijeli snažan sinergijski učinak na razvoj grada i okolice

01.06.2023.

Provedene katastarske izmjere i obnova zemljišnih knjiga pozitivno utječu na komunalne djelatnosti na području grada Virovitice. Povećan je broj zahtjeva za uređenje zemljišnih knjiga zbog provođenja komunalnih projekata. Također su povećani dinamika i uspješnost rješavanja predmeta što je direktno utjecalo na zadovoljstvo korisnika, djelatnika i stranaka.

01 lip 2023
Iskustva s terena

Grad Zaprešić: Uređen sustav potiče gospodarski razvoj kroz ulaganja i poboljšava funkcioniranje tržišta nekretnina

01.06.2023.

Provedbom katastarske izmjere raste i zadovoljstvo građana. Građani nisu imali troškove koje bi inače imali za rješavanje imovinsko pravnih odnosa, znači trošak geodeta, trošak odvjetnika, troškove suda, trošak javnog bilježnika.

Logotip Višegodišnjeg programa

Pronađi svoju nekretninu

Copyright © 2023 Državna geodetska uprava.